All-on-4: od bezube čeljusti do lijepih zuba u jednom danu

All-on-4 je implantološki protokol koji omogućava bezubim pacijentima, ili i pacijentima s mobilnim protezama, fiksne zube u samo 24 sata.

All-on-4 učinkovito je rješenje koje omogućava postavljanje privremenog, fiksnog mosta na samo četiri implantata. Bez obzira jeste li izgubili sve zube, ili imate zube koji su predodređeni za vađenje, ovaj sustav pružit će vam brojne prednosti u odnosu na ostale implantološke radove. Kao brz, minimalno invazivan i iznimno uspješan postupak, ovaj je sustav postao popularna alternativa protezama.

Ono što ovu tehniku čini jedinstvenom je upravo položaj implantata – dva se postavljaju ravno a dva pod kutom, čime se izbjegava potreba za presađivanjem kosti i podizanjem spuštenih sinusa.

Kada su implantati postavljeni, zubni se most pričvršćuje na njih, stvarajući izgled, funkcionalnost i osjećaj prirodnih zubi. S All-on-4 sustavom možete žvakati, razgovarati i smijati se bez ikakvih ograničenja.

all on 4

Postupak terapije

Prije samog zahvata potrebno je obaviti 3D snimanje i detaljan pregled usne šupljine. Analizom 3D CBCT snimke precizno se planira pozicija implantata s obzirom na volumen i gustoću čeljusne kosti, kako bi se na siguran način izbjegle ključne anatomske strukture.

Nakon pregleda, slijedi postupak ugradnje implantata i pričvršćivanja privremenog mosta. Sam zahvat kratko traje te je bezbolan, a provodi se pod lokalnom anestezijom. Implantatima je potrebno od 3 do 6 mjeseci kako bi u potpunosti srasli s kosti. Nakon razdoblja integracije, uzima se otisak za izradu definitivnog mosta.

Završna faza uključuje postavljanje trajnog protetskog nadomjestka i edukaciju pacijenta o načinu održavanja mosta i implantata.

Prednosti All-on-4 sustava

Ova tehnika je zbog namjerne angulacije minimalno invazivna i najbrže je rješenje za potpunu rehabilitaciju čeljusti. Eliminira potrebu za augmentacijom kosti, a sam postupak ugradnje obavlja se u samo jednoj posjeti, čime se smanjuje vrijeme zacjeljivanja i oporavka.

Također, ovom se tehnikom zadržava prirodan izgled lica. Nedostatak zuba može dovesti do gubitka volumena u licu i promijeniti mu konturu, a All-on-4 to uspješno nadoknađuje.